Skillnaden mellan Tarotkort & Änglakort

Vad är Änglakort/orakelkort?

Änglakort är ett fantastiskt verktyg för självutveckling, insikter och för vägledning i olika livsfrågor. Änglarna kommunicerar med oss dagligen bara vi lyssnar. Med hjälp av korten blir det lättare att få till sig änglarnas budskap.

Änglakort har ingen bestämd uppbyggnad och struktur som tarotkort. Antalet kort i Änglakortlekarna varierar från 44-45 kort. De kan också ha olika teman som t.ex. änglar, gudinnor, älvor, djur.

Änglakort och är baserade på pytagoreisk numerologi vilket hävdar att alla siffror och bilder vibrerar på ett matematiskt sätt och arbetar i enlighet med den allomfattande attraktionslagen.

Änglakort kan användas på många sätt allt från att dra ett kort för daglig vägledning eller svar på din fråga till olika områden eller teman i livet. De går också bra att blanda olika lekar och få mer detaljerade svar.

Änglakorten handlar om här och nu. Du får de budskap som du behöver höra för att må bra nu. Budskapet är alltid positivt och ges på ett sådant sätt så att du själv ska få känna efter och handla utefter svaret du får.

Tarotkort

Tarotkorten har alla samma uppbyggnaden och struktur. Tarotkorten består av 78 kort, varav 22 tillhör Stora arkanan och de resterande 56 till Lilla arkanan. Lilla arkanan är indelade i fyra olika sviter och varje svit har fyra stycken hov kort.

Tarotläggning är mer övergripande än änglakorten  och symboliserar hela livet i med och motgångar. Tarotkorten visar också på möjliga vägar och ger dig svar som underlättar dina beslut. När man arbetar med kort använder man sin intuition och kortens betydelse.

Vissa Tarotkort kan upplevas som skrämmande om man inte känner till deras betydelse. Änglakort/Orakelkort har en mjukare framtoning.

Kontakta oss

Peaceful Living
Marie-Louise Persson

Livshälsan för dig