Meditation

Meditation

Kurser

Att meditera är att vara i nuet och för en stund släppa omvärlden. Gör man det, släpper man också oro och bekymmerför det som varit eller det som ska komma. Den som mediterar är mitt i det som är och ingen annanstans. Att meditera ger en djup vila, både mentalt och fysiskt, emotionellt och ger också både mentala fysiska och emotionella effekter.

Meditation är koncentrerad djup avslappning som du når genom att medvetet vända fokus inåt i dig själv.

Din koncentration ökar och du får en bättre kontakt med dig själv och dina behov.

Du får en stunds vila från yttre intryck och aktiviteter och fyller på med ny kraft och energi.

I meditation återhämtar och läker sig också kroppen snabbare.

Endast 10-20 min om dagen räcker för att märka skillnad. Det är en process som du stegvis uppnår mer och mer effekt av om du gör det till en vana och sitter en stund varje dag. Forskning visar att åtta veckors regelbunden meditation ca en halvtimme om dagen räcker för att förändra hjärnans struktur och göra den mer stresstålig. Resultatet visade också på en tillväxt i hjärnan i det område som kallas hippocampus, bland annat viktig för inlärning och minne, och även i de områden som styr självmedvetande och medkänsla. Försökspersonerna som mediterade fick också en minskad reptilhjärna. Den spelar en avgörande roll vid ångest och stress. De som mediterade kände sig också mer avspända och tillfreds.
Publicerat 27/1 2011 forskning vid ett universitet som är knutet till Havard. Läsa mer på engelska i Havards populärvetenskapliga tidskrift Juli-2011.

Kontakta oss

För dig som är intresserad av Soul Manifestation Coaching eller någon av mina andra behandlingar inom massage, healing,
vägledning eller meditation i Karlshamn, Kristianstad och Sölvesborg med omnejd.

Peaceful Living
Marie-Louise Persson

Livshälsan för dig